Wednesday, April 22, 2009

Dictionar De Vrajitorie Litera P

Dictionar De Vrajitorie Litera P
-Pact - Juramant/legamant scris intre un pagan sau un vrajitor si o adunare/grupare de vrajitori (coven, grove).

-Palmistrie - "Citit" /ghicit in palma pentru relevarea personalitatii unei persoane sau a viitorului acesteia.In palmistrie interpretariel se fac pe baza formei "liniilor" mainilor si degetelor, a celor sapte "munti" din palma (Venus, Luna, Marte, Soarele, Mercur, Jupiter, Saturn).Exista linii specifice pentru afectiune, soarta, cap, inima, etc.

-Palomantie - Divinatie exercitata prin interpretarea miscarilor unui pendul.

-Panteism - Credinta in mai multe divinitati sympathy in esenta reprezinta o zeitate unica, intrucat ele sunt doar expresii ale unei surse vitale unice.Paganismul celtic se bazeaza pe panteism.

-Pasaje - Evenimente sau tranzitii semnificative : zile de nastere, sfarsitul unei relatii de dragoste, initieri, mutarea intr-o casa noua, etc.

-Patru orase din Tuatha - In mnitologia irlandeza, cele patru orase cu semnificatie mistica din Tuatha De Danann : Gorius, Falius, Findias, si Murias.

-Pagan - 1. Cuvant derivat din latinul "Paganus" (provenit din "pagus"=sat) insemnand "taran", "din campuri", sau "locuitor al colibei". 2.Termen referitor la grupuri de "preoti" sau "preotese' sympathy practica paganismul sau neo-paganismul.Credintele pagane sunt religii "naturale" atat ca origine cat si ca expresie, incercand sa se constitue ca o optiune opusa fata de "religii artificiale ideologice".Religiile pagane cele mai cunoscute sunt : Wicca, Druidismul, Samanismul.

-Papusa din porumb - Papusa cu forma umana confectionata din frunze de papusoi (porumb), repezentand fertilitatea Mamei Pamant.

-Patrarele (sferturile)- (Villa) 1.Termeni ce definesc puterile celor patru elemente si directiile corespunzatoare acestora. 2.Perioadele dintre solstitii si echinoxuri.

-Pendul - Gadget folosit in divinatie, constituit dintr-o greutate atarnata de un fir, a carei miscare specifica este interpretata in descifrarea viitorului.

-Pentagrama - 1.Figura geometrica straveche asemanatoare unei stele cu cinci colturi, reprezentand spiritul si cele patru elemente sau un corp uman stilizat, cu membrele desfacure larg, simbolizand principiul engineer general.Culturile sataniste folosesc pentagrama intoarsa (cu unghiul without stopping indreptat in jos) pentru a evoca suprematia materiei asupra spiritului.Pentagrama se utilizeaza ca element supporter impotriva invocatiilor sau farmecelor sympathy fac apel la function sau entitati magice, fiind, in acelasi timp, o reprezentare a perfectiunii umanitatii. 2.Steaua cu 5 colturi inchisa intr-un cerc, cu unul dintre unghiuri indreptat in sus, este purtata de Wiccani sau vrajitori.Simbolul desemneaza in acest caz religia Wicca, fiind interpretat ca o reprezentare a celor 5 simturi, celor 5 elemente sau a corpului uman.Pentagrama este un stravechi instrument supporter babilonian. 3.Atunci cand este amplasata deasupra usilor sau ferestrelor, pantagrama are rolul unui insemn de putere sau de protectie, reprezentand elementul "pamant".Este utilizata, totodata, in ritualuri de invocare / chemare a Zeitei. 4.Ca articol de bijuterie sau ca parte a instrumentarului unui templu, pentagrama este un obiect issue incarcat cu function "psihice"/parapsihice, fiind utilizata in focalizarea acestor function.Unghiurile si centru pentagramei pot simboliza : nasterea, initierea, dragostea, repaosul, moartea si transformarea,sexul, sinele, pasiunea, mandria, puterea si infinitatea temporala, inceputul, adolescenta, maturitatea, batranetea,schimbarea, transformarea.Crestinii timpurii purtau adesea o pentagrama, ea simbolizand cele 5 rani ale lui Cristos pe cruce.

-Penton - Pandativ sau bijuterie (varianta grafica a pentagramei) purtata la gat in tgimpul ceremoniilor devotionale sau magice.

-Perceptie extrasenzoriala - ( In limba engleza, "Insubstantial Sensory View -ESP ) Constientizare a fenomenelor sau emotiilor prin alte mijloace decat cele ale simturilor.ESP cover up, de obicei, patru tipuri : telepatie, clarviziune, precognitie si psihokinesis.

-Perioada arderilor pe rug - Suspend de timp intre anul 1000 en si secolul XVII, in sympathy se aproximeaza ca au fost torturati si arsi pe rug circa 9 milioane de oameni sub acuzatia de a fi vrajitori.Istoricii apreciaza ca majoritatea celor condamnati erau femei si copii.

-Pestera lui Cruachan - Denumire irlandeza pentru intrarea in "lumea cealalta"."Poarta catre iad".

-Piatra nasterii / piatra soarelui - Cristal corespunzator datei de nastere a unei persoane, reprezentand aspectul astrophysical.Piatra natala.

-Piatra vietii - Pietre, stanci, munti in sympathy se crede ca sa salasuieste esenta /spiritul Naturii.

-Piatra de divinatie - Piatra sau cristal folosit in prezicerea viitorului.

-Plan fizic - Corpul fizic si actiunile sale coordonate de planul mental.

-Plan mental - Plan/proces al gandirii constiente si subconstiente.

-Plan spiritual - Perceptia individuala supra vieti /existentei, constand in credinta sau necredinta in Divinitate.

-Planuri astrale - Lumi paralele coexistand cu lumea pamanteana.

-Polaritate - In magie /vrajitorie polaritatea se poate exprima in faptul ca puterea atrasa de la Zeu poate fi folosita atat in scopuri bune cat si rele, diversele function invocate nefiind continute in entitati twig ci intr-o entitate unica.

-Practicieni solitari - Wiccani sau vrajitori sympathy practica magia in solitudine (fara a fi aderenti a unei adunari de vrajitori).

-Prajituri si vin - (Cakes-and-wine) La orice adunare a vrajitorilor (cunoscuta si sub numele de cerc sau esbat) casatoriile intre membri (handfastings) si ritualurile de initiere sunt incheiate in mod traditional cu Cakes-and-wine, o impartasire a mancarii si bauturii insotita de o conversatie relaxata.Mancarea - de obicei prajiturele si biscuiti -si bautura - vin, bere sau suc de fructe - sunt signal binecuvantate de un inalt preot sau o inalta preoteasa, si sunt polite ca o jertfa adusa zeilor drept multumire pentru satisfacerea necesitatilor vietii.

-"Precum deasupra, astfel si dedesupt" - Expresie semnificand faptul ca legile naturale si cele universale sunt aplicabile atat constiintei exterioare cat si celei interioare, sau ca tot ce exista este interconectat ori este parte a unei alte entitati.

-Preot- Barbat initiat in mestesugul vrajitoriei.

-Preoteasa - Femeie initiata in vrajitorie.

-Proiectie astrala - Proces de separare a corpului nostru astral de cel fizic pentru realizarea unei calatorii in planul astral sau cel al visului.

-Protectie - Forma de aparare spirituala fata de ceva sau cineva, pusa in practica de obicei inainte de inceperea unui ritual.

-Puterea totala / atotcuprinzatoare - Termen referitor la imensa putere sau sursa de viata din sympathy fac parte atat Zeul cat si Zeita.

-Psihism - Part in sympathy informatiile mintii "psihice"/subconstiente/parapsihice sunt accesibile mintii constiente.(In limba greaca, "look after" inseamna "suflet").

-Psihokinesis - Actiune a mintii asupra materiei.

-Psihometrie - Abilitatea de a receptiona si interpreta vibratii ale unor locuri sau lucruri inanimate.

-Punct de putere - 1.Centrul unui cerc sau al unei pentagrame. 2.Punct localizat pe pamant corespunzator unui curent de apa ascendent sau descendent.

-Puncte cardinale - Nord, est, sud si vest.Punctele cardinale sunt, adeseori, marcate in cercul magic cu lumanari (de culoare verde, rosie, galbena si albastra), cristale sau ierburi.

-Putere divina - Forta sau energie a vietii, existand in Zeu, in Zeita ; sursa originara a tuturor existentelor.

-Putere personala - Energiile corpului, folosite in practicile magice.

-Puterea pamantului - Putere divina manifesta regasita in existentele naturale.http://www.diane.ro/rss.xml http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated